Gyakori kérdések

Általános információk
1. Hogyan jutok vissza a főoldalra?

Bármely ponton a bal felső sarokban lévő OTP Portálok logóra, vagy a házikó ikonra kattintva a főoldalra jut.

Belépés, regisztráció
1. Miért jó a regisztráció?

Mert a regisztráció után az OTP Portálok oldalon ellenőrizheti az OTP Egészségpénztár, OTP Nyugdíjpénztár, OTP SZÉP kártya egyenlegét és forgalmát, intézheti ügyeit és még a Cafetéria nyilatkozatát is megteheti, ha munkáltatója szerződést kötött az OTP Cafeteria Nyilatkoztató szoftver használatára.

2. Ki regisztrálhat az OTP Portálokon?

Az OTP Portálokon az OTP Egészségpénztár és az OTP Nyugdíjpénztár tagjai, az OTP SZÉP kártya tulajdonosok és azok a munkavállalók regisztrálhatnak, akiknek a munkáltatója szerződést kötött az OTP Cafeteria Nyilatkoztató szoftver használatára.

3. Hogyan tudom törölni a regisztrációmat?

A bejelentkezést követően az OTP Portálok főoldalán elérhető Ügyintézés menü Regisztráció törlése pontjában szolgáltatásonként törölheti regisztrációját.

4. Mire való az ellenőrző kód?

A bejelentkezés során megadandó ellenőrző kódot nem csak Ön olvassa el nehezen, de általában az automata karakterfelismerő rendszerek sem tudják értelmezni. Így az OTP Portálokon az ön adatait meg tudjuk védeni az automata rendszerek érdeklődésétől.

5. Mire való a megerősítő kód?

A megerősítő kód az OTP Portálok oldalon kezelt adatok biztonságát segíti, mivel így illetéktelenek még akkor sem tudnak belépni az regiszrációjával, ha ismerik a jelszavát és e-mail címét, de levelezéséhez nem férnek hozzá. 

6. Mi a felhasználói azonosító és a biztonsági kérdés?

A fehasználói azonosítóra, a biztonsági kérdésre és a válaszra csak abban az esetben van szükség, ha elfejtené, hogy melyik e-mail címével regiszrált a Portálon. Ilyenkor a felhasználói azonosító, a biztonsági kérdés és a válasz megadásával, a Portál megjeleníti a regisztrált e-mail címet.

7. Hogyan léphetek be az OTP Portálokra, igénybe venni a szolgáltatásait?

Az OTP Portálok főoldalán a nagy ikonok közül kiválasztja a Magánszemély ikont, majd a jobb oldali kék [Bejelentkezés]   gombra történő kattintással jelentkezhet be.

Az OTP Portálok főoldalán a jobb oldali kék [Bejelentkezés] gombon, a helyzetérzékeny menüből kiválasztja a Magánszemély szerepkört.

A bejelentkezéskor meg kell adnia a regisztrációkor megadott e-mail címét és jelszavát.

Ezt követően az OTP Portálok küld önnek a megadott e-mail címére egy megerősítő kódot.  Ezt a "Biztonsági kód" mezőbe kell beírni, majd a "Belépés" gombra kattintva éri el az OTP Portálok regisztrált szolgáltatásait.

8. Hogyan kell regisztrálni?

A regisztráció során meg kell adni személyes adatait (adóazonosító, születési dátum), majd a kiválasztott szolgáltatáshoz (OTP SZÉP Kártya, OTP Nyugdíjpénztár, OTP Egészségpénztár, OTP Cafeteria nyilatkoztatás) kapcsolódóan kell megadnia azonosító adatokat.

A regisztráció a baloldali Ügyintézés menü Regisztráció pontjából érhető el.

A regisztráció után a megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldünk, az abban megadott hivatkozásra kattintva igazolja, hogy Ön adta meg ezt az e-mail címet, ahol megkapja az általunk küldött üzeneteket.

9. Hogyan tudom regisztrációs adataimat - e-mail címemet, jelszavamat módosítani?

A regisztráció során megadott adatait bejelentkezés után a bal felső Adatmódosítás ikonra kattintva, vagy a az OTP Portálok főoldalán a baloldali Ügyintézés menü Adatmódosítás pontjában módosíthatja. Itt módosítható a bejelentkezésnél használt e-mail címe, jelszava, felhasználói azonosítója, a biztonsági kérdés, és az arra adott válasz.

A szolgáltatásainkban nyilvántartott adatait csak a szolgáltatáshoz kapcsolódó menükből, a szolgáltatásoknak megfelelő eljárásokkal módosíthatja.

10. Mire jó a regisztráció bővítése?

A regisztráció bővítés lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy meglévő regisztrációhoz újabb szolgáltatást rendeljen hozzá. Ebben az esetben meg kell adnia az adóazonosítóját, és a születési dátumot, majd a megfelelő check box bejelölésével, illetve a kért adatok megadásával tudja bővíteni a regisztrációjához igénybe vett szolgáltatások körét. Az adatok sikeres megadását követően a Portál küld Önnek egy aktiváló e-mailt, amelyben a linkre kattintással aktiválhatja a regisztrációjához az új szolgáltatást.

Így egyetlen regisztrációval tudja elérni az összes szolgáltatásunkat, egy bejelentkezéssel tudja megnézni a szép kártya, egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári számlája egyenlegét és forgalmát, nyilatkozhat béren kívüli juttatásairól. Mindehhez nem kell a különböző honlapok között váltogatnia és mindegyikhez külön-külön belépni. A korábbi négy felhasználó azonosító és jelszó helyett egy e-mail címmel és egy jelszóval elérhető valamennyi szolgáltatásunk.

OTP Egészségpénztár
1. Hol találok további információkat az OTP Egészségpénztárról?

Az OTP Egészségpénztár honlapján

2. Miért érdemes az OTP Egészségpénztár tagjának lenni?

Az OTP Egészségpénztár előnyeiről (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Egészségpénztár választása után a Tudnivalók menü Előnyök pontjában tájékozódhat.

3. Milyen szolgáltatásokat nyújt az OTP Egészségpénztár?

Az OTP Egészségpénztár szolgáltatásait megismerheti (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Egészségpénztár választása után a Tudnivalók menü Szolgáltatások pontjában.

4. Hogyan léphetek be az OTP Egészségpénztárba?

A belépés ügyintézése történhet:

OTP Nyugdíjpénztár
1. Milyen szolgáltatásokat nyújt az OTP Nyugdíjpénztár?

Az OTP Nyugdíjpénztár szolgáltatásait megismerheti (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Nyugdíjpénztár választása után a Tudnivalók menü Szolgáltatások pontjában.

2. Miért érdemes az OTP Nyugdíjpénztár tagjának lenni?

A nyugdíjpénztárak és az OTP Nyugdíjpénztár előnyeiről (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Nyugdíjpénztár választása után a Tudnivalók menü Előnyök pontjában tájékozódhat.

3. Hol találok további információkat az OTP Nyugdíjpénztárról?

Az OTP Nyugdíjpénztár honlapján.

4. Hogyan léphetek be az OTP Nyugdíjpénztárba?

A belépés ügyintézése történhet:

  • a Belépési Nyilatkozatot kitöltés és kinyomtatás után alá kell írni (szükséges helyeken két tanúval leigazoltatni) és eljuttatni Pénztárunk levelezési címére (1370 Budapest, Pf. 369), vagy
  • kitöltés után le kell menteni, majd AVDH-s hitelesítést követően megküldeni az info@otpnyugdij.hu címre
  • személyesen a Pénztár ügyfélszolgálatán (1133 Budapest, Váci út 80.)
  • személyesen, bármely OTP Bank fiókban.
template_error_txt